Hlavní obsah
Bageta s bylinkovým máslem
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 270 kJ |
Bílkoviny | 7 g |
Tuky | 13 g |
Sacharidy | 38 g |
Sůl | 1,5 g |
SAFA | 8,2 g |
Vláknina | 1 g |
Cukry | 2,6 g |
Bílé pečivo dodá do těla pouze prázdné kalorie v podobě sacharidů, neobsahuje významné množství dalších živin, nevýhodný je také vysoký glykemický index. Máslo není vhodné z důvodu vysoké energetické hodnoty a nevhodného složení mastných kyselin.
Náhrada potraviny
Bílou bagetu lze nahradit celozrnnou variantou, která obsahuje více prospěšných látek (vlákninu, vitaminy, minerální látky), máslo lze nahradit kvalitním margarinem s vhodnějším složením mastných kyselin (např. Flora) nebo tuk zcela vynechat.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama