Hlavní obsah

Fazole mexicana Bon menu Bonduelle

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie450 kJ
Bílkoviny4 g
Tuky2,8 g
Sacharidy14,7 g
Sůl1,1 g
SAFA0,3 g
Vláknina3,5 g
Cukry6,6 g

Jedná se o směs fazolí a kukuřice v omáčce z vody, rajského protlaku, cukru, slunečnicového oleje, soli a dalších přísad. Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Výhodou je také nízký glykemický index. Díky rajské omáčce a kukuřici obsahuje tento výrobek mírně vyšší množství cukru, energetická hodnota je však přijatelná, v přiměřeném množství je tedy vhodné ho zařazovat do jídelníčku. Výhodou sterilovaných fazolí je velmi rychlá příprava.

Náhrada potraviny

Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.