Hlavní obsah

Fazole bílé v rajské omáčce

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie340 kJ
Bílkoviny4,5 g
Tuky0,5 g
Sacharidy14 g
Sůl0,7 g
SAFA0,1 g
Vláknina5,1 g
Cukry6 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Výhodou je také nízký glykemický index. Díky rajské omáčce obsahuje tento výrobek mírně vyšší množství cukru, energetická hodnota je však přijatelná, v přiměřeném množství je tedy vhodné ho zařazovat do jídelníčku. Výhodou sterilovaných fazolí je velmi rychlá příprava.

Náhrada potraviny

Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.