Hlavní obsah

Rybíz černý

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie260 kJ
Bílkoviny1 g
Tuky0 g
Sacharidy15 g
Sůl0,01 g
SAFA0 g
Vláknina5 g
Cukry8 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Černý rybíz je bohatým zdrojem vlákniny, některých vitaminů, velmi vysoký je především obsah vitaminu C, a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů. Obsah cukru je průměrný, černý rybíz můžete v přiměřeném množství konzumovat.