Hlavní obsah

Mandarinka

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie180 kJ
Bílkoviny0,6 g
Tuky0,2 g
Sacharidy9 g
Sůl0,01 g
SAFA0,03 g
Vláknina1,1 g
Cukry8,2 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Mandarinky jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C, provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Obsah cukru je v mandarinkách průměrný, můžete je proto v přiměřeném množství konzumovat.