Hlavní obsah
Jahody
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 170 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 9 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 5 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Jahody jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu. Obsah cukru je spíše nižší, jahody proto můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama