Hlavní obsah
Jablko
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 230 kJ |
Bílkoviny | 0,4 g |
Tuky | 0,4 g |
Sacharidy | 11 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0,06 g |
Vláknina | 2,3 g |
Cukry | 10 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů, jablka jsou především zdrojem vitaminu C. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Obsah cukru je v jablkách průměrný, v přiměřeném množství je můžete zařazovat do jídelníčku.
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama