Hlavní obsah
Jablka sušená bez slupky
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 070 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 57 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 0,6 g |
Vláknina | 6 g |
Cukry | 45,6 g |
Sušené ovoce je zejména koncentrovaným zdrojem cukru. Výhodou sušeného ovoce je přítomnost vlákniny a některých minerálních látek. Velká část vitaminů je zničena při sušení. Energetická hodnota sušeného ovoce je velmi vysoká, proto není vhodné ho konzumovat ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje vysoké množství vody a obsah cukru a energetická hodnota jsou mnohem nižší než u sušeného ovoce, obsahuje také více vitaminů.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama