Hlavní obsah
Hrušky kompotované
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 270 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 15 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 1 g |
Cukry | 13,5 g |
Kompot obsahuje vysoké množství cukru, jednak v ovoci, jednak ve sladkém nálevu. Při tepelném zpracování se ničí velká část příznivých látek obsažených v ovoci, zejména vitaminů. Některé kompoty bývají vitaminy obohacovány. Kompoty však slouží především jako zdroj energie v podobě cukru a zejména při redukční dietě není vhodné je pravidelně konzumovat.
Náhrada potraviny
Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje méně cukru a více prospěšných látek.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama