Hlavní obsah

Hruška

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie240 kJ
Bílkoviny0,5 g
Tuky0,3 g
Sacharidy11,3 g
Sůl0,01 g
SAFA0,05 g
Vláknina3,3 g
Cukry10,3 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Hrušky jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek. Obsah cukru je v hruškách průměrný, v přiměřeném množství je můžete občas zařadit do jídelníčku.