Hlavní obsah
Fíky
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 320 kJ |
Bílkoviny | 0,8 g |
Tuky | 0,3 g |
Sacharidy | 16,2 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,06 g |
Vláknina | 2,9 g |
Cukry | 10 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Fíky jsou zdrojem vlákniny a některých vitaminů a minerálních látek. Fíky obsahují vysoké množství cukru a mají tedy i vyšší energetickou hodnotu, proto je zejména při redukční dietě nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Zejména při redukční dietě jsou vhodnější jiné druhy ovoce, které neobsaují tolik cukru a mají nižší energetickou hodnotu.
Postranní panel
Reklama
Reklama