Hlavní obsah

Citron

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie150 kJ
Bílkoviny0,7 g
Tuky0,4 g
Sacharidy6,1 g
Sůl0,01 g
SAFA0,06 g
Vláknina2,3 g
Cukry2,7 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Citrony jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů, významný je především obsah vitaminu C, a minerálních látek. Obsahují malé množství cukru a energetická hodnota je poměrně nízká, je tedy vhodné citrony použít pro ochucení různých pokrmů a nápojů.