Hlavní obsah

Broskev

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie190 kJ
Bílkoviny1 g
Tuky0 g
Sacharidy10 g
Sůl0,01 g
SAFA0 g
Vláknina1,5 g
Cukry8 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Broskve jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek. Mají spíše nižší obsah cukru, můžete je tedy občas zařadit do jídelníčku.