Hlavní obsah
Blumy
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 270 kJ |
Bílkoviny | 0,8 g |
Tuky | 0,2 g |
Sacharidy | 15 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,03 g |
Vláknina | 2,7 g |
Cukry | 10,5 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Blumy jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů. Obsah cukru je průměrný, můžete je v přiměřeném množství konzumovat.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama