Hlavní obsah

Blumy

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie270 kJ
Bílkoviny0,8 g
Tuky0,2 g
Sacharidy15 g
Sůl0 g
SAFA0,03 g
Vláknina2,7 g
Cukry10,5 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Blumy jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů. Obsah cukru je průměrný, můžete je v přiměřeném množství konzumovat.