Hlavní obsah

Bezinky

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie310 kJ
Bílkoviny1 g
Tuky0 g
Sacharidy18 g
Sůl0,02 g
SAFA0 g
Vláknina7 g
Cukry12,6 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Bezinky jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů. Obsah cukru a energetická hodnota jsou poměrně vysoké, konzumujte proto jen menší množství.

Náhrada potraviny

Zejména při redukční dietě je vhodnější konzumovat ovoce s nižším obsahem cukru.