Hlavní obsah
Avokádo
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 690 kJ |
Bílkoviny | 1,5 g |
Tuky | 16 g |
Sacharidy | 3 g |
Sůl | 0,02 g |
SAFA | 3,12 g |
Vláknina | 4,9 g |
Cukry | 0,5 g |
Avokádo obsahuje významný podíl tuku a je tak výjimkou mezi ovocem, které je většinou složeno převážně ze sacharidů a vody. Díky obsahu tuku je i energetická hodnota avokáda vysoká. Obsažený tuk má však vhodné složení. Dále je avokádo významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Kvůli vysokému obsahu tuku a energetické hodnotě není vhodné zejména při redukční dietě avokádo pravidelně konzumovat.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou jiné druhy ovoce, které neobsaují téměř žádný tuk a mají výrazně nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama