Hlavní obsah

Kešu (solené)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie2 450 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky46 g
Sacharidy26 g
Sůl1 g
SAFA10 g
Vláknina3 g
Cukry5 g

Ořechy obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Kešu jsou zdrojem vitaminu K a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména mědi a hořčíku. Ořechy jsou energeticky velmi bohaté, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahují však řadu pozitivně působících látek, proto by se neměly zcela vynechávat ani při redukční dietě, doporučuje se konzumace maximálně 20 g ořechů za den. Volte raději nesolené kešu kvůli nižšímu obsahu sodíku.