Hlavní obsah
Arašídy (nesolené)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 2 460 kJ |
Bílkoviny | 25,8 g |
Tuky | 48,9 g |
Sacharidy | 10 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 9,2 g |
Vláknina | 7,6 g |
Cukry | 3,1 g |
Ořechy obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Arašídy obsahují vyšší množství n-6 mastných kyselin a jen malé množství n-3 kyseliny, jsou zdrojem vitaminu E a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu. Ořechy jsou energeticky velmi bohaté, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahují však řadu pozitivně působících látek, proto by se neměly zcela vynechávat ani při redukční dietě, doporučuje se konzumace maximálně 20 g ořechů za den. Volte raději nesolené arašídy kvůli nižšímu obsahu sodíku.
Náročnost Střední
Postranní panel
Reklama
Reklama