Hlavní obsah
Kakao Holandské (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 790 kJ |
Bílkoviny | 24 g |
Tuky | 16 g |
Sacharidy | 45 g |
Sůl | 0,11 g |
SAFA | 10 g |
Vláknina | 30 g |
Cukry | 3 g |
Kakao obsahuje poměrně vysoké množství tuku. Jedná se o tuk bohatý na nasycené mastné kyseliny, velkou část však tvoří kyselina stearová, která nemá negativní vliv na kardiovaskulární systém. Dále kakao obsahuje bílkoviny a větší množství sacharidů. Kakao obsahuje i některé příznivě působící látky, energetická hodnota je však poměrně vysoká, proto kakao používejte jen v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je kakao se sníženým obsahem tuku, i to však obsahuje tuku poměrně vysoké množství.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama