Hlavní obsah

Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 640 kJ
Bílkoviny23 g
Tuky12 g
Sacharidy46 g
Sůl0,88 g
SAFA7 g
Vláknina30 g
Cukry3 g

Kakao se sníženým obsahem tuku obsahuje stále ještě poměrně vysoké množství tuku. Jedná se o tuk bohatý na nasycené mastné kyseliny, velkou část však tvoří kyselina stearová, která nemá negativní vliv na kardiovaskulární systém. Dále kakao obsahuje bílkoviny a větší množství sacharidů. Kakao obsahuje i některé příznivě působící látky, energetická hodnota je však poměrně vysoká, proto kakao používejte jen v malém množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější je vybírat výrobky s nižším obsahem sacharidů, například holandské kakao Avita nebo kakao na vaření Orion.