Hlavní obsah
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 640 kJ |
Bílkoviny | 23 g |
Tuky | 12 g |
Sacharidy | 46 g |
Sůl | 0,88 g |
SAFA | 7 g |
Vláknina | 30 g |
Cukry | 3 g |
Kakao se sníženým obsahem tuku obsahuje stále ještě poměrně vysoké množství tuku. Jedná se o tuk bohatý na nasycené mastné kyseliny, velkou část však tvoří kyselina stearová, která nemá negativní vliv na kardiovaskulární systém. Dále kakao obsahuje bílkoviny a větší množství sacharidů. Kakao obsahuje i některé příznivě působící látky, energetická hodnota je však poměrně vysoká, proto kakao používejte jen v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je vybírat výrobky s nižším obsahem sacharidů, například holandské kakao Avita nebo kakao na vaření Orion.
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama