Hlavní obsah

Gustin kukuřičný škrob

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 513 kJ
Bílkoviny0,5 g
Tuky0,6 g
Sacharidy87,5 g
Sůl0,18 g
SAFA0,36 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o čistý škrob, tedy komplexní sacharid. Kukuřičný škrob se používá při pečení, na zahuštění polévek, omáček, pro zjemnění sladkých i slaných pokrmů, přípravu náplní, dezertů apod. Jedná se především o zdroj energie, není proto vhodné přidávat do pokrmů větší množství.

Náhrada potraviny

Pro zahuštění slaných pokrmů je vhodnější použít rozmixovanou zeleninu, bramboru nebo pokrm vůbec nezahušťovat. Při pečení můžete klasický kukuřičný škrob nahradit rezistetním škrobem Hi-Maize, díky kterému se zvýší obsah vlákniny a sníží energetická hodnota.