Hlavní obsah
Cukr třtinový hnědý
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 680 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 98 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 98 g |
Třtinový cukr se nutričně níjak neliší od cukru řepného, stále se jedná o sacharózu. Tento cukr není rafinovaný, oproti bílému cukru obsahuje více minerálních látek, toto množství však není nijak významné. Naopak může oproti bílému rafinovanému cukru obsahovat více kontaminujících látek. Výživová hodnota hnědého cukru se tedy významně neliší od cukru bílého a význam jeho konzumace spočívá spíše v senzorických vlastnostech, které někomu přijdou příjemnější než u bílého cukru.
Náhrada potraviny
Cukr lze nahradit nízkokalorickými či nekalorickými sladidly.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama