Hlavní obsah
Cukr bílý (řepný, třtinový)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 690 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 99,5 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 99,5 g |
Jedná se v podstatě o čistou sacharózu, a to v případě řepného i třtinového cukru. Cukr tedy slouží pouze jako zdroj energie a nepřináší do organismu žádné příznivé látky. Nevýhodou cukru jsou také kariogenní účinky (způsobuje zubní kaz). Konzumace cukru by se měla co nejvíce omezovat.
Náhrada potraviny
Cukr lze nahradit nízkokalorickými či nekalorickými sladidly.
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama