Hlavní obsah
Vločky žitné
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 370 kJ |
Bílkoviny | 7 g |
Tuky | 1,6 g |
Sacharidy | 69 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0,2 g |
Vláknina | 16 g |
Cukry | 0,2 g |
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Žitné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Žitné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.
Náhrada potraviny
Žitné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama