Hlavní obsah

Vločky žitné

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 370 kJ
Bílkoviny7 g
Tuky1,6 g
Sacharidy69 g
Sůl0,1 g
SAFA0,2 g
Vláknina16 g
Cukry0,2 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Žitné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Žitné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada potraviny

Žitné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.