Hlavní obsah
Vločky rýžové
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 520 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Tuky | 2,5 g |
Sacharidy | 75 g |
Sůl | 0,03 g |
SAFA | 0,8 g |
Vláknina | 4 g |
Cukry | 0,4 g |
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Rýžové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Rýžové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.
Náhrada potraviny
Rýžové vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama