Hlavní obsah

Vločky rýžové

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 520 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky2,5 g
Sacharidy75 g
Sůl0,03 g
SAFA0,8 g
Vláknina4 g
Cukry0,4 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Rýžové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Rýžové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.

Náhrada potraviny

Rýžové vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.