Hlavní obsah
Vločky ovesné
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 490 kJ |
| Bílkoviny | 13 g |
| Tuky | 6 g |
| Sacharidy | 60 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 1,08 g |
| Vláknina | 12,7 g |
| Cukry | 1,2 g |
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a oproti ostatním obilovinám vyšší množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu, významný je zejména obsah betaglukanů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Ovesné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.
Náhrada potraviny
Ovesné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například pohankovými, žitnými apod.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






