Hlavní obsah

Krupice kukuřičná

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 490 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky1 g
Sacharidy75 g
Sůl0,36 g
SAFA0,54 g
Vláknina4 g
Cukry1,34 g

Jedná se o nahrubo namletou sušenou kukuřici. Stejně jako ostatní výrobky z obilovin je především zdrojem škrobu, neplnohodnotných bílkovin, malého množství tuku, vitaminů (především skupiny B) a některých minerálních látek. Nevýhodou kukuřičných výrobků je vysoký glykemický index. Kukuřice neobsahuje lepek, proto se hodí i pro bezlepkovou dietu. Kukuřičnou krupici lze využít pro přípravu kaše, polenty, placek nebo pečiva.

Náhrada potraviny

Krupice je především zdrojem energie bez významného přínosu příznivých živin, proto ji konzumujte pouze v omezeném množství. Místo kukuřičné krupice můžete použít krupici vyrobenou z jiných obilovin.