Hlavní obsah
Burizony rýžové
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 500 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Tuky | 3 g |
Sacharidy | 76 g |
Sůl | 0,12 g |
SAFA | 0,2 g |
Vláknina | 6 g |
Cukry | 2 g |
Jedná se o pufovaná rýžová zrna. Jsou především zdrojem škrobu a díky technologii výroby mají vysoký glykemický index. Burizony se dají konzumovat samotné, jako přídavek do jogurtu nebo je lze použít při přípravě teplých i studených pokrmů. Jedná se však především o zdroj energie, nevýhodou je vysoký glykemický index, není proto příliš vhodné je pravidelně zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky, které nejsou vyrobené pufováním. Burizony můžete například nahradit ovesnými vločkami.
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama