Hlavní obsah
Víno bílé sladké
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 350 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 21 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 3 g |
Víno obsahuje většinou mezi 8-13 % alkoholu, obsah cukru se velmi liší, závisí na odrůdě a cukernatosti hroznů. Sladká vína však obecně obsahují poměrně vysoký obsah cukru a mají proto vyšší energetickou hodnotu. Víno obsahuje antioxidanty, které v našem těle působí příznivě. Mírné požívání alkoholu není zdravotně nepříznivé, nepřekračujte však denní příjem 20 g alkoholu u mužů (cca 250 ml vína, 500 ml piva nebo 60 ml lihoviny) a 10 g u žen (cca 125 ml vína, 250 ml piva nebo 30 ml lihoviny).
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou suchá vína, která neobsahují téměř žádný cukr. Ještě vhodnější je vinný střik, který má z alkoholických nápojů nejnižší energetickou hodnotu. Jako alternativa může také sloužit víno bez alkoholu.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama