Hlavní obsah

Mléko sušené odstředěné (suchý stav)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 550 kJ
Bílkoviny35 g
Tuky3 g
Sacharidy50 g
Sůl0,9 g
SAFA2,03 g
Vláknina1 g
Cukry50 g

Sušené mléko má po smíchání s daným množstvím vody podobné složení jako mléko klasické. Je proto zdrojem kvalitních bílkovin a dalších příznivých látek. Při sušení dochází ke ztrátám vitaminů, proto bývá někdy mléko těmito vitaminy obohacováno. Odstředěné mléko obsahuje velmi málo tuku, proto je i energetická hodnota výrobku v tekutém stavu nízká a můžete ho zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější je klasické mléko, pokud ho však nemůžete z nějakých důvodů použít, může vám sušené mléko posloužit jako náhrada.