Hlavní obsah

Bohemilk sušené mléko plnotučné (suchý stav)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie2 065 kJ
Bílkoviny27 g
Tuky26 g
Sacharidy38 g
Sůl0,82 g
SAFA17,55 g
Vláknina1 g
Cukry38 g

Sušené mléko má po smíchání s daným množstvím vody podobné složení jako mléko klasické. Je proto zdrojem kvalitních bílkovin a dalších příznivých látek. Při sušení dochází ke ztrátám vitaminů, z toho důvodu je vhodnější konzumovat mléko čerstvé. Plnotučné mléko obsahuje vyšší množství tuku, proto je i energetická hodnota výrobku v tekutém stavu vyšší, zařazujte ho proto do jídelníčku jen v přiměřeném množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější je klasické mléko, pokud ho však nemůžete z nějakých důvodů použít, může vám sušené mléko posloužit jako náhrada. Vhodnější je mléko odstředěné nebo polotučné, které má díky nižšímu obsahu tuku nižší i energetickou hodnotu.