Hlavní obsah
Yoplait Light extra jogurtový dezert
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 210 kJ |
Bílkoviny | 3,1 g |
Tuky | 1,8 g |
Sacharidy | 4,4 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1,2 g |
Vláknina | 0,1 g |
Cukry | 3,6 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje malé množství tuku a neobsahuje žádný přidaný cukr. Energetická hodnota je proto velmi nízká a můžete tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, je tento jogurt vhodnou variantou.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama