Hlavní obsah
Yoplait Light extra jogurtový dezert
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 210 kJ |
Bílkoviny | 3,1 g |
Tuky | 1,8 g |
Sacharidy | 4,4 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1,2 g |
Vláknina | 0,1 g |
Cukry | 3,6 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje malé množství tuku a neobsahuje žádný přidaný cukr. Energetická hodnota je proto velmi nízká a můžete tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, je tento jogurt vhodnou variantou.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama