Hlavní obsah
Tvaroháček s vanilkovou příchutí (Milko)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 727 kJ |
Bílkoviny | 7 g |
Tuky | 10 g |
Sacharidy | 14 g |
Sůl | 0,07 g |
SAFA | 6,6 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 12 g |
Jedná se o tvarohový smetanový krém. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, většina je díky mikroorganismům rozložena na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje vysoké množství tuku a poměrně velké množství přidaného cukru, energetická hodnota je proto vysoká a není příliš vhodné ho zařazovat ve větším množství do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama