Hlavní obsah
Tvaroh polotučný průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 400 kJ |
Bílkoviny | 11 g |
Tuky | 3,5 g |
Sacharidy | 4,5 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 2,36 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 4,5 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Polotučný tvaroh obsahuje kolem 3 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Polotučný tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama