Hlavní obsah

Termix Milko

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie530 kJ
Bílkoviny6 g
Tuky4,2 g
Sacharidy15,5 g
Sůl0,1 g
SAFA2,6 g
Vláknina0,5 g
Cukry14 g

Jedná se o tvarohový dezert s příchutí jahody, vanilky či kakaa. Mléčné výrobky jsou především zdrojem dobře stravitelných bílkovin a některých vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje poměrně přijatelné množství tuku, má však vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.