Hlavní obsah
Smetanový jogurt z Valašska bílý
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 490 kJ |
Bílkoviny | 3 g |
Tuky | 10,2 g |
Sacharidy | 3,3 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 6,9 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 3,3 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o smetanový jogurt, obsah tuku a energetická hodnota je proto poměrně vysoká a není vhodné tento jogurt při redukční dietě zařazovat ve větším množství do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou je polotučný bílý jogurt, který obsahuje výrazně méně tuku a energie.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama