Hlavní obsah
Řecký jogurt meruňka a med 4% (Milko)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 501 kJ |
Bílkoviny | 7,1 g |
Tuky | 4,3 g |
Sacharidy | 13 g |
Sůl | 0,08 g |
SAFA | 2,8 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 12,7 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje trochu vyšší množství tuku a díky ochucující složce i cukr, zejména při hubnutí je vhodné nahradit ho méně tučnou neochucenou variantou.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama