Hlavní obsah

Pilos Active bílý sladký jogurt

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie367 kJ
Bílkoviny4 g
Tuky3 g
Sacharidy11 g
Sůl0,1 g
SAFA2 g
Vláknina0 g
Cukry11 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství.

Náhrada potraviny

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.