Hlavní obsah
Pilos Active bílý sladký jogurt
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 367 kJ |
Bílkoviny | 4 g |
Tuky | 3 g |
Sacharidy | 11 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 2 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 11 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama