Hlavní obsah

Milbona L. Casei mléčný nápoj

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie320 kJ
Bílkoviny2,6 g
Tuky1,5 g
Sacharidy12 g
Sůl0,1 g
SAFA0,9 g
Vláknina0,1 g
Cukry11,5 g

Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru, tento výrobek obsahuje navíc kulturu L. Casei. Obsah tuku je nízký, výrobek však obsahuje přidaný cukr, energetická hodnota je přijatelná a díky malému balení můžete tento výrobek občas zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Pokud chcete vypít kysaného nápoje větší množství, volte raději výrobky bez přidaného cukru, například neochucený kefír, zákys, acidofilní mléko apod.