Hlavní obsah
K-Classic Ovocný jogurt 0,1 %
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 300 kJ |
Bílkoviny | 4,7 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 13 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 12 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o nízkotučný jogurt, obsahuje tedy jen velmi malé množství tuku, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku). Tento jogurt však obsahuje poměrně velké množství přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ovocné jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Při výběru jogurtu je důležitější sledovat obsah cukru než tuku, rozdíl mezi nízkotučným a polotučným jogurtem není tak významný. Proto raději volte jogurty light, které můžou být polotučné, ale neobsahují přidaný cukr, nežli nízkotučné jogurty s cukrem.
Postranní panel
Reklama
Reklama