Hlavní obsah
Jogurt ovčí 6 % tuku průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 390 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Tuky | 6 g |
Sacharidy | 4 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 4,1 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 4 g |
Ovčí jogurt se svým složením významně neliší od jogurtu z mléka kravského. Je tedy zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahuje menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Množství tuku může být vyšší, sledujte proto složení a vybírejte jogurty s nižším obsahem tuku.
Náhrada potraviny
Volte jen jogurty, které obsahují méně tuku. Ovčí jogurt můžete nahradit klasickým jogurtem z kravského mléka, který má velmi podobné složení.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama