Hlavní obsah
Jogobella light jogurt ovocný
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 268 kJ |
| Bílkoviny | 4 g |
| Tuky | 1,1 g |
| Sacharidy | 8,4 g |
| Sůl | 0,15 g |
| SAFA | 0,8 g |
| Vláknina | 0,2 g |
| Cukry | 7,8 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt se sníženým obsahem tuku s cukrem a sladidly. Energetická hodnota tohoto jogurtu je díky nízkému obsahu tuku a cukru poměrně nízká a můžete ho občas zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, můžete občas tento jogurt konzumovat.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






