Hlavní obsah
Jogobella light jogurt ovocný
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 268 kJ |
Bílkoviny | 4 g |
Tuky | 1,1 g |
Sacharidy | 8,4 g |
Sůl | 0,15 g |
SAFA | 0,8 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 7,8 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt se sníženým obsahem tuku s cukrem a sladidly. Energetická hodnota tohoto jogurtu je díky nízkému obsahu tuku a cukru poměrně nízká a můžete ho občas zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, můžete občas tento jogurt konzumovat.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama