Hlavní obsah
Jihočeský tvaroh polotučný
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 397 kJ |
| Bílkoviny | 10,2 g |
| Tuky | 4,4 g |
| Sacharidy | 3,6 g |
| Sůl | 0,09 g |
| SAFA | 2,9 g |
| Vláknina | 0,2 g |
| Cukry | 3,6 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Polotučný tvaroh obsahuje ještě přijatelné množství tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Polotučný tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






