Hlavní obsah

Jihočeský tvaroh polotučný

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie397 kJ
Bílkoviny10,2 g
Tuky4,4 g
Sacharidy3,6 g
Sůl0,09 g
SAFA2,9 g
Vláknina0,2 g
Cukry3,6 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Polotučný tvaroh obsahuje ještě přijatelné množství tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Polotučný tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.