Hlavní obsah
Jihočeský tvaroh odtučněný
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 266 kJ |
Bílkoviny | 11 g |
Tuky | 0,2 g |
Sacharidy | 4,2 g |
Sůl | 0,09 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 4,2 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Nízkotučný tvaroh obsahuje jen velmi malé množství tuku, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku), energetická hodnota je nízká a je vhodné tento tvaroh zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Nízkotučný tvaroh zařazujte do jídelníčku, můžete ho občas nahradit tvarohem polotučným, který má lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.
Postranní panel
Reklama
Reklama